Finns det led lysrör?

Du har säkert hört att led lampor är mycket mer energieffektiva än vanliga lampor. Att du tjänar både pengar och energi ifall du byter ut dina lampor till den effektiva led tekniken. Så är det. Led är mer energieffektivt, lamporna håller längre och du behöver inte byta ut dem särskilt ofta. Dock är det frågan ifall led finns även inom den gamla klassiska lysrörskategorin? Svaret är ja och det öppnar naturligtvis upp nya möjligheter för dig som vill spara pengar och energi genom att byta ut dina vanliga lysrör till led lysrör. Vi berättar mer om led lysrör.

Vad är egentligen skillnaden?

Den största skillnaden mellan led lysrör och traditionella lysrör är energieffektiviteten. Du sparar upp till 70% av energiförbrukningen genom att byta till led. Det kostar lite extra att köpa led lysrör men å andra sidan tjänar du snabbt in det genom energibesparingen samt att du inte behöver byta ut ljusröret så ofta. Livslängden brukar nämligen vara över 20 år för ett led ljusrör. Dessutom avger inte led ljusrör någon större värme och tack vare det speciella höljet kan inte led ljusrör gå sönder. Det är dessutom helt flimmerfritt.

Vad ska jag tänka på vid byte?

I de flesta fall är det bara att byta till ett led istället för ett traditionellt, men det du bör vara uppmärksam på är bland annat fästet. Det finns olika fästen och kolla upp det här med olika typer av fästen så att det blir rätt. Likaså gäller det längden. Du kan välja mellan olika längder och kontrollera längden på ditt nuvarande ljusrör och välj ett lika långt i led. Sist kommer vi till det som kanske är roligast med led. Du kan nämligen välja på olika ljusfärger. Det handlar om hur du vill ha din ljuskälla och vilken effekt den ska skapa i rummet. Olika former av vitt ljus ger olika effekter. Bara att botanisera och välja vilken du tycker passar ditt rum.