Skapa stämning med en ljusslinga utomhus i jul

Att skapa stämning med hjälp av mysig utomhusbelysning är en viktig del av julens charm. När julsäsongen närmar sig finns det flera spännande alternativ för att ge ditt hem den där extra touchen. Du kan satsa på olika typer av utomhusbelysning såsom ljusslingor, dekorationsbelysning, ljusnät och mycket annat. När julen närmar sig är det vanligt att många dekorerar sina hem med utomhusbelysning. Det är vackert att se hur det lyser upp när mörkret faller. Trots det finns det några saker att tänka på när det kommer till julbelysning utomhus.

Viktigt att testa av den belysning du redan äger

Ta fram all den belysning och de ljusslingor du redan äger och se till att kolla så allt fungerar som det ska. Det kan vara frustrerande att spendera tid på att slingra en ljusslinga runt huset bara för att upptäcka att den inte fungerar. Se därför alltid till att testa lamporna och slingorna innan du sätter upp dem och se efter om det finns några glödlampor som behöver bytas ut. Detta kommer att spara dig mycket tid och besvär på sikt. Om de inte funkar, eller om sladdar och annat är skadade, köp nya!

Se även till att all belysning du har ute är anpassade för just detta! Normalt sett finns denna information angiven på förpackningen. Det du bör leta efter är symbolen “IP” tillsammans med två siffror, där det högsta tillåtna värdet är 68. Till exempel bör en ljusslinga ha åtminstone beteckningen IP 44 för att användas utomhus. Om produkten saknar en IP-beteckning bör den inte användas utomhus.

Lys upp i din trädgård

Utöver ljusslinga utomhus jul så finns det en massa andra alternativ för att skapa en härlig julstämning i trädgården. En istappsslinga är ett perfekt val som enkelt kan hängas från tak eller stuprännor, och den ger alltid en inbjudande och mysig julkänsla. För de som har en flaggstång är en flaggstångsslinga ett imponerande alternativ för att lysa upp området.

Ett annat mångsidigt alternativ är ljusnätet som kan användas på olika sätt. Genom att placera nätet över träd och buskar kan du förvandla din trädgård på ett vackert sätt.