Gör det fint hemma med krukväxter

Ett bra sätt att få det hemtrevligt hemma är att dekorera med krukväxter. Det ger en känsla av liv, samtidigt som det också blir enkelt att förnya hemmet, utan att du behöver köpa nya möbler eller inredningsdetaljer.

Plantera egna blommor

Att köpa krukväxter kan vara tungt för plånboken, då många faktiskt kostar en hel del. Ett alternativ är att istället köpa frön och själv plantera. Det gäller givetvis att ha lite tålamod, eftersom det tar ett tag innan blommorna kommer upp. Men att följa plantans väg från frö till blomma kan också vara riktigt spännande.

Impecta hittar du många olika fröer som du kan köpa hem och plantera. Men glöm inte att du även måste köpa jord. Krukor kan du med fördel återanvända flera gånger.

Vilka blommor vill du odla?

Det du behöver fundera på är vilka blommor du vill odla. Tycker du att det låter svårt att driva upp sina egna blommor från frön? Då kan du känna dig lugn med att det finns blommor som är enkla även för nybörjare.

När du väljer blomma bör du också tänka på vilken känsla du vill ha i ditt hem. Krukväxter blir en del av din inredning och bör således även matcha med den övriga inredningen. Fundera därför på om du vill ha färggranna blommor som verkligen syns eller kanske gröna plantor som är lite mer diskreta.

Ta hand om dina krukväxter

När du väl har drivit upp dina plantor från frön behöver du förstås fortsätta att ta hand om dem. Gör du det kommer du att ha fina inredningsdetaljer i många år framöver.

Men det här är inget du behöver oroa dig över. Det finns gott om krukväxter som kräver minimal skötsel och som är mycket enkla att ta hand om, även om det givetvis även finns plantor som behöver lite extra kärlek och omvårdnad.